محل تبلیغات شما

زنیان میوه نوعی گیاه محسوب می‌شود که به صورت خودرو در هند، ایران، مصر و افغانستان می‌روید. در کشور هند و افغانستان پودر دانه زنیان بعنوان یک ادویه اصلی در غذاها استفاده می‌شود. در ایران، در شهرهای اصفهان، آذربایجان، فارس، خراسان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و کرمان می‌روید.


در واقع قسمتی از این گیاه که مورد استفاده قرار می‌گیرد، میوه آن به شمار می‌رود که حاوی مقدار زیادی تیمول است. میوه گیاه زنیان بیضی شکل و کوچک است که به رنگ قهوه‌ای روشن است و خطوطی عمودی در سطح آن قرار دارد. این دانه علاوه بر تیامین حاوی کلسیم، پتاسیم، نیاسین، سدیم و همینطور فسفر، آهن، اسیدهای چرب و فیبر نیز می‌باشد.

این گیاه طبعی گرم و خشک دارد پس باید در مصرف آن جانب اعتدال را رعایت کرد. از دانه زنیان معمولا برای گرم کردن سیستم گوارشی و هضم آسان‌تر استفاده می‌شود. زنیان دارای عطر و بویی تند است و افراد گرم مزاج نباید از آن بیش از حد استفاده کنند.

موارد مصرف گیاه زنیان

دانه زنیان به صورت‌های مختلف به کار برده می‌شود. در مواردی برای آشپزی به عنوان ادویه، موارد دارویی و نگه دارندگی برای مواد غذایی استفاده می شود. همینطور برای تهیه پودر کاری، ترشی‌ها، مواد خوراکی و بیسکوییت نیز استفاده می‌شود. از عطر و رایحه این میوه برای ساخت خمیر دندان و دهان شویه و همینطور برای تهیه کرم‌های ضد کرم و ضد ه نیز از این گیاه استفاده می‌شود.

خواص گیاه زنیان

  1. برطرف کننده بیماری‌های مربوط به معده و کبد
  2. بادشکن و تقویت کننده معده
  3. ضد درد و ضد گرفتگی معده
  4. دفع کننده سموم بدن
  5. ضد استفراغ و تهوع
  6. از بین برنده رماتیسم، گلو درد و سرفه
  7. میکروب کش و ضد کرم
  8. قابض و ادرار آور

از جمله خواص دارویی زنیان می‌توان به آنتی اکسیدان بودن، ضد تب، ضد میکروب، ضد قارچ، ضد آسم، ادرار آور بودن، قاعده آور بودن، مسهل بودن اشاره کرد. همچنین زنیان برای لاغری، رماتیسم، تنگی نفس، بیماری‌های معده نیز بسیار مفید است. از سویی دیگر زنیان ضد میکروبهایی از جمله اشرشیاکلی، سالمونا تیفوزا و میکروسپوریوم می‌باشد.

از سویی دیگر زنیان دارای خاصیت ضد التهابی و ضد باکتری است که برای درمان و پیشگیری از ایجاد آکنه و جوش موثر است. همچنین برای درمان اگزما و جوش‌های خارشی می توان از دانه زنیان استفاده کرد.به جهت داشتن مقدار زیادی آنتی اکسیدان در دانه زنیان، از فرآیند سفیدی مو جلوگیری کرده و احتمال سفیدی موها را کاهش می‌دهد.

از خواص گیاه زنیان بسیار می‌توان گفت و نوشت. در صنعت صابون سازی، عطر سازی، دارویی و خوراکی نیز استفاده شده است. این گیاه به صورت پودر، پماد، لوسیون، محلول، دئودورانت، چای، دمنوش و عرق زنیان در بازار یافت می‌شود. در ادامه بیشتر به عرق زنیان و تاثیرات آن بر بدن خواهیم پرداخت.

عوارض و مضرات مصرف بیش از حد عرق زنیان

عرق زنیان اگر به اندازه و درست مصرف شود هیچ عوارض جانبی را به همراه نخواهد داشت. اما مصرف بیش از حد آن نیز موجب زخم و سوزش معده، خواب آلودگی، ابتلا به بیماری‌های قلبی، حالت تهوع، تب و افزایش دمای بدن، حساسیت و مشکلات کبدی خواهد شد. بهتر است افرادی که به اختلالات غده تیروئید دچار هستند نیز با احتیاط مصرف کنند، حتی بهتر است مصرف نکنند.

  • کودکان: بهتر است برای کودکان و نوزادان از مصرف عرق زنیان خودداری شود.
  • ن باردار: متخصصان توصیه میکنند که عرق زنیان برای خانم های باردار مصرف نشود. زیرا هنوز تحقیقاتی در این مورد صورت نگرفته است و ممکن است سبب سقط جنین شود.
  • آلرژی زا: زیاده روی در مصرف دانه زنیان و عرق زنیان موجب ایجاد حساسیت و آلرژی می‌شود. از این جهت ممکن است شاهد علائمی چون استفراغ، حالت تهوع و سوزش سر معده باشیم.
  • مبتلایان به بیماری های کبدی: این افراد بهتر است از مصرف زنیان و عرق زنیان خودداری کنند.
  • گرم مزاجان: از آنجایی که طبع زنیان گرم و خشک است توصیه می‌شود افراد گرم مزاج از مصرف این گیاه و عرق آن خودداری کنند. در صورت وم به مقدار خیلی کم و به همراه عرقیاتی همچون شاتره و کاسنی، که دارای طبعی خنک هستند، مصرف کنند.

این متن از سایت سلامت کوئیک فی برای شما گرداوری شده است و برای ادامه متن می توانید به این سایت مراجعه کنید.

کاهش وزن و لاغر شدن راحت را چگونه ایجاد کنیم؟

چطوری می توانیم لاغر شویم؟

قرص ادیوس چه قرصی است؟

زنیان ,مصرف ,گیاه ,ضد ,می‌شود ,استفاده ,بهتر است ,این گیاه ,از این ,و ضد ,دانه زنیان

مشخصات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

roliksadid آذران فضانما | طراحی و ارائه مبلمان اداری شمیم بهار تولید و فروش زونکن و محصولات بایگانی فانوس خیال تنباکو فانوس رایانه درگاه پرداخت اینترنتی تلگرام اپلیکیشن اندروید فانوس وکتور